Vrijgezellendag Alpenfest
Vrijgezellendag Alpenfest

T. O318 - 5O5544 / O318 - 555578 | E. info@bedrijfsuitjesgroep.nl
www.alpenfest.nl
Programma's
Catering
Locatie
Gastenboek
Kaart Alpenfest Doorn - Utrecht
Landgoed Beukenrode te Doorn

Het bivak van de Bedrijfsuitjes Groep ligt midden in de bossen van Landgoed Beukenrode, op ongeveer 200 meter afstand van het hoofdgebouw van Landgoed Beukenrode; het Jachthuis.

Even ten oosten van Utrecht, aan de N225 tussen Driebergen en Doorn, ligt Landgoed Beukenrode. Landgoed Beukenrode beslaat maar liefst 60 hectare grond dat voor het grootste gedeelte uit bos bestaat dat deel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug.

Het Jachthuis op Landgoed Beukenrode is gebouwd in 1872 en is van cultuurhistorische waarde vanwege architectuur en landschap. Het Jachthuis is gebouwd in Italiaanse neorenaissance stijl. Tot 1950 was het Jachthuis als buitenplaats particulier in gebruik.

In 1950 vestigden de Broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes op Landgoed Beukenrode een internaat voor jongens van 12 tot 18 jaar met aanpassingsproblemen. Op het terrein werden vijf paviljoens gebouwd en de nodige ondersteuningsgebouwen. Het Jachthuis werd in gebruik genomen als kantoorgebouw ten behoeve van de jeugdzorg.

Sinds 2002 heeft het Jachthuis een nieuwe bestemming. Het is in gebruik als conferentiecentrum, maar er vinden ook veel particuliere bijeenkomsten en feesten plaats. Het Jachthuis is onder meer een populaire trouwlocatie. Het Jachthuis en een deel van Landgoed Beukenrode zijn Rijksmonument.
Landgoed Beukenrode Doorn